Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

AUTOMEGA BGA BLUE PRINT DAYCO FAI AutoParts FEBI BILSTEIN GATES HERTH+BUSS JAKOPARTS HUTCHINSON INA IPD JP GROUP KRAFT AUTOMOTIVE LPR MAPCO NIPPARTS OPTIBELT OPTIMAL PEX RUVILLE SKF SNR SWAG

Обтяжна ролка

Предлагаме следните марки: AUTOMEGA, BGA, BLUE PRINT, DAYCO, FAI AutoParts, FEBI BILSTEIN, GATES, HERTH+BUSS JAKOPARTS, HUTCHINSON, INA, IPD, JP GROUP, KRAFT AUTOMOTIVE, LPR, MAPCO, NIPPARTS, OPTIBELT, OPTIMAL, PEX, RUVILLE, SKF, SNR, SWAG

Всеки един съвременен автомобил се нуждае от ремъци, които да осигурят нужната синхронизация в различните системи. Един от всички видове са ангренажните ремъци. Тяхната роля е да синхронизира коляновия и разпределителен вал, и да гарантира правилното отваряне и затваряне на клапаните, както и движението двигателните бутала. За да може да се осъществи всичко това, ремъците се нуждаят от обтяжни ролки. На практика те са тези елементи, които ръководят движението на ремъците. Освен това, задачата на ролките е да осигурят нужното обтягане на ремъците, с цел постигане на тяхната оптимална и безшумна работа.

     Най-общо казано, ролките се състоят от четири части – основа, въртяща част, пружина и  натягащо рамо. Основата е частта,върху която са закрепени всички останали елементи. Въртящата част на практика осъществява самото движение на прикрепените ремъци. Ролята на натягащото рамо и пружината е да осигурят нужното обтягане на ремъка и съответно да го поддържат постоянно. Това е от значение, тъй като липсата на нужното напрежение би могло да доведе до откачване на ремъка и сериозни проблеми за двигателя. Поради тази причина не е препоръчително самостоятелно обтягане на ремъците. Това може да доведе до прекалено или недостатъчно натягане, като и двата варианта са предпоставка за повреда. За това, по-доброто решение е да се доверите на професионалист, който ще бъде способен да извърши безпроблемно смяната.

   Редовната смяна на обтяжните ролки за ангренажните ремъци е от също толкова важно значение за двигателната система, колкото това на самите ремъци.  Важно е да се знае, че всички ролки трябва да бъдат сменяни заедно с ремъците, тъй като те функционират в синхрон. В autoprofi.bg можете да намерите надеждни авточасти и обтяжни ролки и ремъци, които са подходящи за вашето превозно средство. Всички резервни части за автомобили са нови и се предлагат с включена в цената гаранция.