Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

AUTOMEGA BEHR HELLA SERVICE DENSO ELRING FEBI BILSTEIN HELLA JAPANPARTS JP GROUP KLOKKERHOLM MALO NISSENS NRF SWAG THERMOTEC TOPRAN VALEO VAN WEZEL VEMO

Радиатор за парно

Предлагаме следните марки: AUTOMEGA, BEHR HELLA SERVICE, DENSO, ELRING, FEBI BILSTEIN, HELLA, JAPANPARTS, JP GROUP, KLOKKERHOLM, MALO, NISSENS, NRF, SWAG, THERMOTEC, TOPRAN, VALEO, VAN WEZEL, VEMO

Повечето съвременни автомобили предлагат изобилие от екстри, с които всеки един от нас е свикнал напълно. Една от всички тях е затоплянето на купето по време на студените зимни месеци. За целта превозните средства разполагат с радиатор, който е разположен в предната част, под таблото. Преди да се обясни принципа на работа на парното е необходимо да се знае,че охлаждането на двигателя е пряко обвързано с отоплението на купето на автомобилите. По-голямата част от излишната топлина от двигателя се извежда през ауспуха, но останалата част се насочва към охлаждащата течност на двигателя. Това се позволява от компонент, наречен термостат. В последствие течността се насочва към вградения радиатор, като по този начин го нагрява. При включване на парното се задействат вентилатори, които вкарват в купето създадената топлина в радиаторите под формата на въздушни струи.

   Фактът, че охлаждането на двигателя и парното отопление в купето са свързани, означава, че радиаторите също са основен елемент в автомобилната структура. Неправилното функциониране на радиатора би могло да означава проблем с охлаждащата течност и охлаждането на двигателя. Едни от знаците за това са изтичане на течността, прегряване на двигателя и т.н. Всяка една открита нередност трябва да бъде отстранена колкото се може по-бързо. В това число се включва също и смяна на радиатора за парното. Процесът не е сложен, но изисква премахване на таблото, което означава, че ще отнеме време. За това, добра идея е да се свържете със специалист при наличие на проблеми с радиатора.

    В каталога на autoprofi.bg можете да откриете надеждни радиатори за парно, които са подходящи за вида и марката на вашия автомобил. Богатият асортимент включва единствено чисто нови резервни части за автомобили  и радиатори с доказано качество. Чрез техническите характеристики на превозното средство лесно можете да намерите съвместими авточасти, достъпни на конкурентни цени.