Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

AE AIRTEX ASHIKA BGA BLUE PRINT BOSCH CONTITECH DAYCO FAI AutoParts FEBI BILSTEIN FLENNOR GATES GRAF HEPU HUTCHINSON INA IPD JAPANPARTS MALO NIPPARTS OPTIBELT PEX RUVILLE SKF SNR SWAG

Ангренажен ремък к-кт

Предлагаме следните марки: AE, AIRTEX, ASHIKA, BGA, BLUE PRINT, BOSCH, CONTITECH, DAYCO, FAI AutoParts, FEBI BILSTEIN, FLENNOR, GATES, GRAF, HEPU, HUTCHINSON, INA, IPD, JAPANPARTS, MALO, NIPPARTS, OPTIBELT, PEX, RUVILLE, SKF, SNR, SWAG

Ангренажен ремък комплект съдържа – ремък, обтяжна ролка, паразитна ролка и водна помпа, a в някои случаи в ангренажния комплект има още демпер и ремъчен обтегач. Смяната на ангренажния комплект се препоръчва да става на около 60 000км, въпреки че практиката е показала, че марките Gates, Contitech, Ina издържат до 80 000км. Важното  при смяната е да се знае, че трябва да се смени пълния ангренажен комплект, включващ всички гореизброени части, защото самата смяна изисква доста време и прецизност и струва около 100лв на по-масовите и до 150лв на по новите автомобили.

Ангренажният ремък има ключова функция за  безупречната работа на двигателя. Неговата роля се състои в синхронизацията на коляновия и разпределителния вал, от което също се определя правилното движение на двигателните клапани и буталата. Без наличието на подобна синхронизация оптималната работа на двигатели е невъзможна, тъй като ще се наруши балансът в системата. Ето защо ангренажния ремък е един от компонентите, включени в поддръжката на превозните средства. Редовната и навременната подмяна е от жизнена необходимост за сърцето на автомобилите – двигателите.Много често автомобилите разполагат с ремъци, изработени от гума, които са назъбени от едната си страна. Някои модели превозни средства обаче, може да включват метални вериги, вместо ремъци.  Въпреки, че двата типа имат своите предимства и недостатъци, те вършат една и съща работа  - синхронизация на двигателните компоненти. Важността им изисква внимание, тъй като пренебрегването й със сигурност ще доведе до сериозни проблеми.  Ето защо те са едни от първите авточасти, които се подменят при закупуване на стар автомобил. Всички ангренажни ремъци имат период на експлоатация, в който работят най-ефективно и изтичането му означава, че е време за закупуване на чисто нов. С времето всички ремъци се разхлабват, което може да доведе до откачане от ролките. Това от своя страна ще доведе до погрешно отваряне или затваряне на клапаните и евентуално удряне на буталата в тях.  В тези случаи при работа на двигателя се чуват удари, което говори за изплъзване на ремъка. Някои от знаците, подсказващи смяна на ангренажен ремък са писклив звук, трудно стартиране на двигателя, ниско налягане на маслото и т.н.

    В Autoprofi.bg можете да откриете нови и качествени ангренажни ремъци и авточасти, необходими за поддръжката на вашия автомобил.  Всеки продукт е с доказан произход и е наличен на конкуренти цени.