Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

AE ASHIKA BANDO BLUE PRINT BOSCH CONTITECH DAYCO FEBI BILSTEIN FLENNOR GATES HUTCHINSON JAPANPARTS KAGER NIPPARTS OPTIBELT PEX SKF SNR SWAG TOPRAN

Пистов ремък

Предлагаме следните марки: AE, ASHIKA, BANDO, BLUE PRINT, BOSCH, CONTITECH, DAYCO, FEBI BILSTEIN, FLENNOR, GATES, HUTCHINSON, JAPANPARTS, KAGER, NIPPARTS, OPTIBELT, PEX, SKF, SNR, SWAG, TOPRAN

Пистовият ремък , познат още като серпентинен, е още един консуматив от  автомобилната структура, чиято роля също е от голямо значение. Благодарение на него, произведената мощност се разпределя към някои основни автомобилни системи, В това число се включват водна помпа, кормилната и климатичната система, както и алтернатора. Така освен за управлението на превозното средство, те ся пряко свързани и със зареждането на акумулатора. Едно евентуално прекалено износване или скъсване би довело до невъзможност за използване на превозното средство, поради причини като неработеща водна помпа, слабо зареден акумулатор и трудно управление.

    Както всички други видове, пистовия ремък работи при екстремни условия. Макар, че се изработва от висококачествен гума, която е достатъчно гъвкава и едновременно устойчива на високи температури, той също се износва с времето и трябва да бъде подменян наред с обтяжните ролки. От това напълно зависи оптималната работа на цялата електроника на автомобила, както и на сервото и кормилната уредба. Времето на смяна на пистовите ремъци може да зависи от вида на превозното средство. Но всеки би могъл лесно да разпознае точният момент. Най-често се разбира кога е необходима смяна при поява на дразнещи и пискливи звуци при работещ двигател. Освен това, трудното стартиране на автомобила или неизправности в електрониката също могат да подсказват, че ремъка е износен. В случаите на скъсване, това лесно може да бъде разпознато, тъй като в повечето случаи двигателя няма да може да се запали.

    В Autoprof.bg можете да откриете богат асортимент от резервни части за автомобили, включително пистови ремъци и ролки. Предлаганите от нас авточасти са чисто нови и подходящи за всички марки автомобили и техните съответни модели. За да откриете съвместим пистов ремък е необходимо в менюто да изберете вида на вашето превозно средство, според годината на производство, вида на двигателя или номера на рамата. Всички авточасти са с доказан произход и включват гаранция.