Бендикс
Безплатна доставка
при поръчка над 100лв.

Изпрати запитване ★ Запази сайта Бендикс
Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Бендикс

Бендикс

➤➤ Бендикс от AutoProfi.BG ➤➤

⭐ Цена: гарантирано най-добрата цена
⏩ Доставка: безплатна над 100 лв.
☎ Kонсултация: със сервизен специалист
⏩ Бърза доставка: до 24 часа
⏩ Връщане: до 14 дни
⏩ Гаранция: от 1 до 2 години
☎ Поръчка: 0889 68 63 60 или онлайн
⭐ Доставчик: www.autoprofi.bg

✅ КАКВО Е БЕНДИКС❓

⭐ AutoProfi.BG ☎ 0889 68 63 60
Стартерът е компонент от електрическата система на автомобилите, чрез който стартира двигателя. На кратко казано, той представлява електромотор, чиято роля е да задвижва коляновия вал на двигателя. За да се случи това е необходимо да се осъществи пряк контакт между стартера и механизма, служещ за задвижването на коляновия вал – маховик. Ето защо стартерът разполага със зъбно колело, наречено бендикс. Допирането му до маховика се осъществява с помощта на електромагнит и се осъществява при завъртане на ключа. При стартиране на двигателя двата механизма се откачат един от друг, а задачата на стартера е напълно завършена.

✅ КАК ФУНКЦИОНИРА ДВИГАТЕЛЯ НА АВТОМОБИЛА❓

⭐ AutoProfi.BG ☎ 0889 68 63 60
Функционирането на двигателя до голяма степен зависи от стартера и намиращия се в него бендикс. За да може да задвижи максимално добре коляновия вал, електромоторът трябва да бъде винаги в оптимално състояние. Обикновено, стартерът се включва в рамките на 4-5 секунди, които са напълно достатъчни на зъбното колело да задвижи маховика с нужните обороти.  Всяко едно отклонение от този времеви период, е признак за поява на техническа неизправност в някое от звената на електрическата система.  Едни от основните причини стартера да не може  да се включи са недостатъчно заряд в акумулатора, прекъсване в инсталацията на ел. системата, износени четки, окисляване, отпуснати пружини и дори проблем с контактния ключ. Най-честият симптом за повреден стартер е неговото бавно въртене или невъзможност за включването му.  Те могат да подсказват за сериозни проблеми в някой от компонентите му, включително и бендикса.

✅ КАКВА Е РОЛЯТА НА БЕНДИКСА❓

⭐ AutoProfi.BG ☎ 0889 68 63 60
Ролята на бендикса е също толкова важна, колкото ротора и соленоида. Една евентуална неизправност би означавала липса на контакт между зъбното колело и маховика. Така стартирането на двигателя ще бъде невъзможна задача, а превозното средство ще бъде неизползваемо.

✅ КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ КАЧЕСТВЕН БЕНДИКС❓

⭐ AutoProfi.BG ☎ 0889 68 63 60
В каталога на Autoprofi.bg можете да намерите качествени резервни части за автомобили, включително зъбно колело за стартер. За целта предлагаме авточасти, които са чисто нови и съвместими с различните марки и модели превозни средства.
Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили