banners_main

Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Стартер
Предлагаме следните марки: ASHIKA, AUTOMEGA, BOSCH, DENSO, ERA, FEBI BILSTEIN, HC-Cargo, HELLA, JAPANPARTS, JP GROUP, MALO, NIPPARTS, SWAG, TOPRAN, VALEO, VEMO

За да може да се стартира даден двигател, на първо място неговия маховик трябва да бъде завъртян с определена скорост. Ето защо всеки един автомобил разполага със стартер. Неговата роля е да предизвика въртенето на коляновия вал, веднага след завъртане на ключа. Вследствие от това, двигателя всмуква сместа от гориво, която с помощта на подадения заряд от свещите се възпламенява. Стартерът представлява електромотор, който се захранва от акумулатора. Той се състои от няколко части, най-важните, от които са ротор (с постоянен ток( и соленоид (намотка, под формата на спирала). Задвижването на ротора изисква голямо количество заряд, което поражда нуждата от подходящ капацитет на акумулатора . От своя страна, соленоида играе ролята на реле, чрез което се извършва придвижването на електрическия заряд от акумулатора към електромотора. При повечето автомобили, стартерът се монтира в близост до трансмисията. Той разполага с механизъм, наречен бендикс, чиято роля е да го захваща към маховика, а при стартиране на двигателя – да го откача. Така, се предизвиква въртене с необходимите обороти и двигателя започва своята работа.

Ролята на стартера е ключова не само за електрическата система, но и за самия двигател. Поради тази причина всяка една неизправност би се отразила веднага на работата на автомобила. Едни от признаците, подсказващи повреда на стартера, са:  бавно или никакво завъртане при напълно зареден акумулатор и появя на шум, наподобяващ щракане, при завъртане на ключа. Тук може да се прибави също невъзможност за стартиране на двигателя при въртящ се мотор на стартера. Много често това е съпроводено от силен звук, подобен за скърцане. Появата на някои от тези признаци е достатъчно основателна причина да се посети професионалист.

В нашия каталог можете да намерите надеждни резервни части за автомобили. Богатият ни асортимент включва също стартери, като всички авточасти се предлагат чисто нови и с включена в цената гаранция.

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили