Авточасти
Безплатна доставка
при поръчка над 100лв.

Изпрати запитване ★ Запази сайта Авточасти
Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Изпускателна система

Изпускателна система

➤➤ Изпускателна система от AutoProfi.BG ➤➤

⭐ Цена: гарантирано най-добрата цена
⏩ Доставка: безплатна над 100 лв.
☎ Kонсултация: със сервизен специалист
⏩ Бърза доставка: до 24 часа
⏩ Връщане: до 14 дни
⏩ Гаранция: от 1 до 2 години
☎ Поръчка: 0889 68 63 60 или онлайн
⭐ Доставчик: www.autoprofi.bg

Въпреки, че мнозина подценяват ролята на изпускателната система, тя има ключова функция в структурата на автомобилите. Нейната задача е да отвежда изгорелите газове далеч от двигателя, като ги изхвърля в атмосферата. Освен това, благодарение на нея вредните емисии не попадат в купето и по този начин намалява шанса те да бъдат вдишани от пътниците.

Изпускателната система също играе ролята на заглушител, тъй като неутрализира шумовете на двигателя. Изпускателната система се състои от няколко компонента. На първо място са колекторите. Броят им зависи от цилиндрите, като в много от случаите те са четири. Тяхната роля е да отвеждат газовете от двигателя, като ги събират в един поток. Те работят под изключително високи температури, поради което се изработват от топлоустойчив чугун.

След като газовете преминат през тях се насочват към катализатора. Неговата основна задача е да намали значително вредните частици в токсичните газове. В съвременните автомобили катализаторите са способни да неутрализират три типа замърсители – въглеводороди, въглероден оксид и азотен оксид. Това става чрез процес на окисляване, в който частиците влизат в контакт с платиненото покритие и се добавя кислород. При дизеловите двигатели се използва също филтър за твърди частици, чиято роля е да изгори останалите сажди в системата. Това става чрез пасивна и активна регенерация. При активната, в горивната камера се впръсква количество гориво, чрез което се повишава температурата на филтъра. Това от своя страна води до изгаряне на отпадъчните сажди. При пасивната, затоплянето зависи от работата на двигателя. Колкото по- продължителна е тя, толкова повече сажди се обработват. Към останалите компоненти на изпускателната система се включват свързващи тръби, ауспух и три типа гърнета – предно, междинно и задно. След като бъдат отработени, газовете преминават през гърнетата, за да достигнат ауспуха, който ги изхвърля в атмосферата. Ролята на гърнетата е да не допускат токсичните газове в купето, както и да заглушават шума от работата на двигателя.

В каталогът ни можете да откриете висококачествени резервни части за автомобили и техните изпускателни системи. Включените в него авточасти са чисто нови и се предлагат с гаранция.

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили