banners_main

Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Биалетка
Предлагаме следните марки: ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, BLUE PRINT, CORTECO, DELPHI, FAI AutoParts, FEBI BILSTEIN, FLENNOR, FORMPART, FORTUNE LINE, HERTH+BUSS JAKOPARTS, JAPANPARTS, JP GROUP, KAGER, KLOKKERHOLM, KRAFT AUTOMOTIVE, LEMFORDER, MALO, MAPCO, MEYLE, MONROE, MOOG, NIPPARTS, NK, OCAP, OPTIMAL, PEX, RTS, RUVILLE, SASIC, SIDEM, SPIDAN, STC, SWAG, TALOSA, TOPRAN, TRW, VAICO, YAMATO

Вертикалната стабилизираща щанга или т.нар биалетка, е жизнено важен елемент от ходовата чат на автомобилите. Макар да не се отличава с големи размери, тя е от изключително значение за окачването. Биалетката свързва стабилизиращата щанга с шарнира или директно с амортисьора. Тя се състои от гъвкави елементи и гумени елементи, чиято роля е да обират вредните вибрации по време на движение и завиване. За това колкото по –дебела е биалетката, толкова по-големи натоварвания би могла да понесе, вследствие от завиването на автомобила. Всеки автомобил разполага с две биалетки на предните колела,  като в повечето случаи са обородувани също и на задните.  Подобно на шарнирите и останалите елементи от окачването, състоянието на вертикалната стабилизираща щанга също зависи от вида на пътните условия. Преминаването през разбити пътища или неравни участъци е предпоставка за бързото им износване. А когато това стане е необходима незабавна смяна.

   Износването на биалетката също се съпровожда от някои симптоми. Появата на различни шумове от окачването като скърцане, чукане или тропане може да подсказва за нейното износване. Въпреки това, те трудно могат да бъдат разпознати, тъй като автомобилната система включва изобилие от компоненти, чието износване може да включва същите симптоми. В това число може да се добави още понижаване на стабилността на пътя. Понижението се случва твърде бавно, което означава, че е необходимо автомобила да се движи с износена биалетка в дълъг период от време. Това би могло да доведе до повреди на останали елементи от ходовата част. Но съществуват и други знаци, с които лесно може да се установи кога точно е необходима смяна на биалетка - влошаване управлението по време на движение, повреда на гумените компоненти и др.

   В autoprofi.bg са налични качествени биалетки и резервни части за автомобили. Всяка една предлагана авточаст е съвместима с различна марка и модел на превозните средства. Така имате възможност да изберете подходящи части за вашия личен или служебен автомобил, както за ходова част, така и за останалите автомобилни системи.

 

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили