banners_main
Изберете автомобил
Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Амортисьори

Амортисьори с гаранция за всички марки автомобили

Предлагаме следните марки: AL-KO, ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, BOGE, DELPHI, DT, FEBI BILSTEIN, FORTUNE LINE, GABRIEL, JAPANPARTS, KAGER, KAMOKA, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, MAGNETI MARELLI, Magnum Technology, MALO, MAPCO, MONROE, NIPPARTS, NK, OPTIMAL, PE Automotive, SACHS, STC, TRW, VAICO

Функцията на амортисьорите е да  обират трептенията причинени от движението на автомобила и да осигурят сигурност, стабилност и комфорт на пътя. Те заедно с пружините са най-важните части от окачването и мерките, които се взимат за тяхната поддръжка и мониторинг определят нивото на безопасност при всеки автомобил.

Условно можем да ги разделим по предназначение на предни амортисьори и задни амортисьори. Задължително е, когато сменяте амортисьорите/задължително по 2броя на ос/, обикновенно между 60 - 90х.км да се сменя и прахозащитния комплект състощ се от шок тампон и прахоуловител, защото изосването на тези гумени компоненти влияе негативно  на живота на амортисьорите като съкращава драстично пробега им, а много от доставчиците не признават рекламации на амортисьори, ако не са закупени  заедно с прахозащитния комплект. Много важно изискване също така при предявяване на евентуална рекламация е да се представи документ от специализиран сервиз с тест от симулатор или известен повече като „тресачка“ защото след като се свалят амортисьорите от колата, не е възможно да се установи тяхната неизправност. Препоръчително е също при смяна на амортисьори да се проверят и тампоните на макферсона заедно с лагерите

Според начина на работа амортисьорите биват маслени, газови и с въздушно/адаптивно/ окачване т. нар. нивомати. При съвремените автомобили маслените амортисьори почти не се използват като технология.

Един от признаците, по които може да установите евентуална неизправност на амортисьорите е нестабилност при вземане на завой, или да „ядат“ гумите/неравномерно износване/. Друг популярен метод за проверка е натиск върху предната или задната част на автомобила и ако колата продължи да се „люшка“ няколко секунди след това е ясно, че амортисьорите са за смяна.

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили