Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

BIRTH BOSCH CORTECO DELPHI ELRING FEBI BILSTEIN FILTRON FORTUNE LINE GENERAL RICAMBI HELLA HENGST FILTER HOFFER JP GROUP KAGER KNECHT KRAFT AUTOMOTIVE LAUBER LEMFORDER LIZARTE LuK MAHLE ORIGINAL MALO MANN-FILTER MAPCO MONROE MOOG OPTIMAL SASIC SERCORE SPIDAN STC SWAG TOPRAN TRW UFI UNIFLUX FILTERS VAICO VEMO YAMATO

Хидравлична помпа - рейка

Предлагаме следните марки: BIRTH, BOSCH, CORTECO, DELPHI, ELRING, FEBI BILSTEIN, FILTRON, FORTUNE LINE, GENERAL RICAMBI, HELLA, HENGST FILTER, HOFFER, JP GROUP, KAGER, KNECHT, KRAFT AUTOMOTIVE, LAUBER, LEMFORDER, LIZARTE, LuK, MAHLE ORIGINAL, MALO, MANN-FILTER, MAPCO, MONROE, MOOG, OPTIMAL, SASIC, SERCORE, SPIDAN, STC, SWAG, TOPRAN, TRW, UFI, UNIFLUX FILTERS, VAICO, VEMO, YAMATO

Хидравличната помпа и рейка са основните компоненти от кормилната уредба и са взаимно свързани с общата задача да предадат въртенето на волана към колелата. Тъй като за почти всички автомобили те се явяват значителен разход, особено за автомобилите, за които няма алтернативно производство, а само като оригинални части/BMW E60 цена за рейка около 3500лв/ и от голямо значение е грижата за тяхната поддръжка, както и редовната профилактика.

Как да удължим живота на нашата рейка?

1. Следене нивото на хидравличното масло, както и редовната му смяна да бъде в нормите указани от завода производител срокове.

2. Също така редовно да се преглеждат хидравличните маркучи за течове. Много от клиентите ни дори не знаят че съществува и хидравличен филтър, който трябва да се сменя всяка година или по указание на производителя.

3. Веднъж годишно да се проверяват маншоните на рейката и накрайниците.

4. При долавяне на необичаен шум от хидравличната помпа и рейката да се отиде незабавно в оторизиран сервиз за проверка.

Всички тези малки грижи могат да ви спестят много проблеми, когато колата ви е на пътя.

За да изберем точната хидравлична помпа или рейка за вашия автомобил не е нужно да знаем само годината, марката и моделът, почти винаги се налага да проверяваме по номера на рамата/VIN кода. Затова ще ни бъде от полза ако подготвите номера на рамата, когато ни се обаждате или правите запитване онлайн.

Това, което трябва да знаете като наши клиенти, е че голяма част от хидравличните помпи за вторичния пазар се предлагат без шайба, което създава неудобство, особенно в бюджетния клас. Друга особеност е че се предлагат много често рециклирани помпи и рейки от завода производител  с опция за връщане на старата част/или депозит/ така наречения „заводски рециклаж“, който с нищо не се отличава от новата част и гаранцията на новата и рециклираната част почти винаги е еднаква 2години. Особеното при този случай е че старата част трябва да се одобри от производителя за рециклиране иначе се заплаща депозит към цената на артикула.

Трябва предварително да е ясно, че спукани или заварявани рейки няма да бъдат одобрени за рециклиране и съответно още от самото начало трябва да сте подготвени, че трябва да се заплати депозит към цената на рейката.

Обикновено цената на рециклираните варианти е доста под цената на новата част без да се прави компромис с качеството, защото рециклирана помпа или рециклирана рейка е придобило популярност най-вече сред гаражните майстори, които почти на полеви условия предлагат тази услуга. Държим много пред нашите клиенти да се прави разлика между рециклирана от завода проиводител помпа или рейка с exchange вариант и рециклирани части от местни майстори или сервизи.