Авточасти
Безплатна доставка
при поръчка над 100лв.

Изпрати запитване ★ Запази сайта Авточасти
Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Демпер - успокоител

➤➤ Демпер, успокоител от AutoProfi.BG ➤➤

⭐ Цена: гарантирано най-добрата цена
⏩ Доставка: безплатна над 100 лв.
☎ Kонсултация: със сервизен специалист
⏩ Бърза доставка: до 24 часа
⏩ Връщане: до 14 дни
⏩ Гаранция: от 1 до 2 години
☎ Поръчка: 0889 68 63 60 или онлайн
⭐ Доставчик: www.autoprofi.bg

Успокоителят, или т. нар демпер, представлява малък амортисьор, който се монтира към кормилната рейка. Неговата роля е да не допуска вредните вибрации от преминаването през неравности да достигнат до кормилното управление. В това число се включва силно тресене или нежелани движения на волана, които могат да са причина за затруднено управление. Демпера помага на шофьорите да запазят добрия контрол върху превозното средство и осигуряват по-гладко и по-добро завиване на превозното средство.

В повечето случаи, демперите се монтират на тежкотоварни превозни средства като камиони, микробуси, джипове и т.н. Това се дължи на размерите на техните гуми – колкото по-големи са те, толкова повече вибрации насочват към кормилното управление. Загубата на контрола върху управлението на превозно средство с такива размера е предпоставка за сериозни последици, застрашаващи здравето на пътуващите. Ето защо успокоителя е също жизнено важен за повишаване безопасността на пътя. Най-често той се монтира от страната на пасажерското място, хоризонтално на автомобилното шаси и прикрепен за края на кормилната рейка. Някои модели автомобили могат да разполагат с два или повече демпера. Това е характерно за най-тежките представители на превозните средства.

Подобно на всеки друг елемент в автомобилите, демпера също е обект на износване. Макар рядко да се изисква неговата смяна, една евентуална негова повреда пряко ще повлияе на управлението на автомобила. Нефункциониращият успокоител може да се разпознае в случай, че са налични някой симптоми – волана се движи прекалено лесно, недозавиване на превозното средство, теч на хидравлична течност, поява на шум под колата, тресене на волана при висока скорост и т.н. Всички тези признаци са достатъчна причина за посещение на специалист, който да извърши цялостен преглед на системата.

В каталога на Autoprofi.bg можете да откриете качествени авточасти и амортисьори за кормилна система на превозните средства. Предлаганите от нас резервни части за автомобили са чисто нови и съвместими с всички марки и модели.

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили