Авточасти
Безплатна доставка
при поръчка над 100лв.

Изпрати запитване ★ Запази сайта Авточасти
Изпрати запитване
  1. Авточасти»
  2. Реле регулатор

Реле регулатор

Реле регулатор - Търсене по марка производител

ТОП ПРОДУКТИ

Кат. No: 77-01-115
363452prod ASHIKA
Цена: 93.72 лв.
Кат. No: 77-03-398
363460prod ASHIKA
Цена: 113.85 лв.
Кат. No: F 00M A45 206
489950prod BOSCH
Цена: 61.93 лв.
Кат. No: F 00M A45 211
489955prod BOSCH
Цена: 101.38 лв.

➤➤ Реле регулатор от AutoProfi.BG ➤➤

⭐ Цена: гарантирано най-добрата цена
⏩ Доставка: безплатна над 100 лв.
☎ Kонсултация: със сервизен специалист
⏩ Бърза доставка: до 24 часа
⏩ Връщане: до 14 дни
⏩ Гаранция: от 1 до 2 години
☎ Поръчка: 0889 68 63 60 или онлайн
⭐ Доставчик: www.autoprofi.bg

Наличието на достатъчно елетрически заряд е от жизнено значение за превозните средства. Но това само по себе си не е достатъчно, за да може електрическата система да бъда максимално ефективна. При работещ двигател, произведената енергия се преобразува в заряд. Колкото по интензивна е работата му, толкова по-голямо е произведеното напрежение. То може да надхвърля капацитета на всички устройства, захранвани с електричество, и това да доведе до стапяне на елементи и дори възпламеняване. Ето защо, всички автомобили разполагат със реле-регулатор. Неговата роля е да регулира напрежението, което се предава към фаровете, мигачите, ел. стъклата, радиото и всички други устройства, нуждаещи се от електричество. По този начин се избягва тяхното изгаряне и се гарантира ефективността на цялостната система.

Повечето автомобили разполагат с еднополюсни реле регулатори с едно прехвърляне (SPST) или с еднополюсни, с две прехвърляния (SPDT). И двата типа привличат много малък заряд (около 200 милиампера), но разполагат с нормално затворен или отворен контакт, който може да се справи с до 30-40 ампера. Реле регулаторите се състоят от контролна верига, в която се намира намотката, и верига на натоварване, в която е свързан прекъсвача. При подаване на мощност към намотката се създава магнитно поле, което отваря или затваря прекъсвача. Така високият заряд се редуцира и се избягва надхвърлянето на капацитета на всички устройства на автомобила.

Макар да разполага с малки размери, ролята на реле регулатора е изключително важна. Както при всяка друга авточаст, той също подлежи на износване и може да спре да функционира след време. Въпреки, че не може да се каже с точност колко продължава жизнения цикъл на едно реле-регуалтор, се счита, че устройството ще трябва да се подмени при извършване из между 50 и 100 хиляди операции.

В случай, че се нуждаете от реле-регуалтор, в каталога на Autoprofi.bg можете да намерите най-подходящия модел за вашето превозно средство. Предлаганите от нас резервни части за автомобили са чисто нови и с включена в цената гаранция.

Професионализъм
Екип с над 15г опит
Коректност
14 дни срок за връщане
Бързина
Безплатна доставка до 24 часа за поръчки над 100 лв.
Удобство
Лесен достъп до магазина и огромен паркинг
Ценово предимство
Ниски цени, отстъпки и промоции с награди
Диверсификация
Части за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили
Логистика
Над 10 складови бази с над 2 млн артикула
Гъвкавост
Умение за справяне с всякакви ситуации
Комуникация
Три мобилни линии с Viber и чат
Професионален софтуер
Оригинални програми за всички автомобили