Изберете автомобил
Изпрати запитване

Предлагаме следните марки

AUTOMEGA BGA BLUE PRINT DAYCO FAI AutoParts FEBI BILSTEIN GATES HUTCHINSON INA IPD KRAFT AUTOMOTIVE LPR MAPCO NIPPARTS OPTIBELT OPTIMAL PEX RUVILLE SKF SNR SWAG

Паразитна ролка

Предлагаме следните марки: AUTOMEGA, BGA, BLUE PRINT, DAYCO, FAI AutoParts, FEBI BILSTEIN, GATES, HUTCHINSON, INA, IPD, KRAFT AUTOMOTIVE, LPR, MAPCO, NIPPARTS, OPTIBELT, OPTIMAL, PEX, RUVILLE, SKF, SNR, SWAG

Освен обтегачи на ремъците, автомобилите разполагат още и с паразитни ролки. За разлика от обтяжните, тяхната роля е да стабилизира и регулира ремъка, служещ за придвижване на мощност към алтернатора и компресора на климатика. На практика те са тези компонент, служещ за задвижването на ремъците. Обикновено паразитните ролки се изработват от пластмаса и включват в себе си лагери, които са изработени от висококачествени метали, устойчиви на износване. Благодарение на тях ангренажният или пистов ремък се движи равномерно и по този начин функционирането им е оптимално.

  Независимо дали става дума за обтяжни или паразитни/водещи ролки, всички те подлежат на износване, тъй като работят при изключително тежки условия. Освен високите температури, те се въртят във високо обороти, което е основната причина за износването им.  Тяхната функция не е за пренебрегване, поради факта, че от тях напълно зависи движението на ремъците, а с това и синхронизацията в двигателя, насочването на мощност към водната помпа, компресора на климатика и алтернатора. С други думи казано, те са ключов фактор за оптималната работа на жизнено важни автомобилни системи.

   Редовната и навременна смяна на ролките  и ремъците е необходимост, която не трябва да бъде пренебрегвана. Важно условие е, че те вървят „ръка за ръка” и трябва да бъдат сменяни заедно наведнъж. В противен случай се рискува от поява на сериозни неизправността в двигателя. Освен това, обтягането на ремъците е прецизна задача и е препоръчително да бъде извършена от професионалист.

   В autoprofi.bg всеки може да намери богат асортимент от резервни части за автомобили, като списъкът включва също обтяжни и паразитни ролки. Всички предлагани авточасти са чисто нови, с доказано качество, и са съвместими с редица автомобилни марки и модели. Всеки би могъл да намери подходящи тип ролки само чрез въвеждане на точните характеристики на автомобила – година на производство, марка, модел, вид на двигателя и номер на рамата.